Fustanella vishej dhe nga tironsit.

Fustanella vishej dhe nga tironsit.
Nga Marsida T. Najdeni
24 gusht 2020

Janë të shumtë historianët që shpjegojnë së në fakt fustanella është veshur nga të gjithë shqiptarët në krahina të ndryshme. Gegë e Toskë janë identifikuar me të. Madje ka nga ata historianë që tregojnë se një pjesë e arvanitasve ishin gegë dhe prunë fustanellën në Greqi. Kush e di…?!
Më poshtë disa foto të disa tironsave me fustanellë.

Izedin Beshiri viti 1929 në Tiranë, foto Kel Marubi.
Refik Toptani 1900-1901, foto Kel Marubi.
Rexhep Jella. Foton e pashë tek Dashnor Kaloçi.
Abdyl Begeja 1929, foto Kel Marubi.
Gani Toptani, foto nga Kel Marubi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: