Tirona realitetit.

Nga Marsida T. Najdeni
3 maj 2021

O Tiron, Tirona modhe,
sa kujtime ma zemra ime.
O Tiron, Tirona fitores,
kallare kuqt xhap çi bone.

O Tiron, Tirona bekume,
me goca kajmoklie sherbetlie.
O Tiron, Tirona madhnushme,
mush me çuna gushpëlluma.

O Tiron, Tirona identitetit,
brez mas brezi bardhebluja.
O Tiron, Tirona e rronjve,
ka shpirti sun e shkulni.

O Tiron, Tirona e momës,
fjalt e mençme filozofi e hershme.
O Tiron, Tirona e tatës,
durët flori mënyr jetese.

O Tiron, Tirona me halle,
t’mori lumi prej hajdutve.
O Tiron, Tirona zaptume,
s’të vlersun kurrë sa duhet.

O Tiron, Tirona e t’gjithve,
kë nuk prite e kë nuk majte.
O Tiron, Tirona bujare,
i bone njerëz dhe t’bon fërtele.

O Tiron, Tirona e heshtjes,
të gjymtun mo nuk bzon.
O Tiron, Tirona metropordh,
na rrofshin tongërlliqet e firaunit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: