Mazokizmi dhe vdekja e një kombi të vogël.

28 qershor 2021

Nga Marsida T. Najdeni

_____

Na pëlqen dhuna,

duam vrastarinë.

Na tërheq babzia,

duam hajdutërinë.

Na josh fasada,

s’duam bukurinë.

Kënaqemi me rrena,

nuk duam vërtetësi.

Na pëlqen pasuria

pa punuar një ditë.

Vlerësojmë rryshfetin,

nuk duam drejtësi.

Marrim jetë njerëzish

kur punojnë me ndershmëri.

.

Një jetë vlen sa një shezlong,

Musaenit t’gjithë i kemi një borxh.

Histori e vjetër, shqiptari lëkurën ndërron,

adetet mizore jo nuk i harron.

Arnautoviçi shan shqiptaren nënë,

dhe arvanitasi çamin masakron.

_____

*trishtim e dhembje shpirtërore për humbjen e djaloshit të pafajshëm 19 vjeçar Musaen Zeneli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: