Sëmunllik… deputetlIik – Nga Xhemal Farka (SULA FAJËS) – Vitet ’30-të

Sëmunllik...deputetlIik - nga Xhemal Farka (SULA FAJËS) - Vitet '30-të.  Gazeta ARBËNIA Ky sëmunllik deputetllik û kitova se pat hik! Mirë po kyy s'paska t'kryy mysybet m e pá me syy! N'dorë po t'shtjeu? të mërtheu n'dhimje qi s'i bà as dheu! Se ka 'i siklet qi gjô s't'a qet veç po u bône deputet!... Continue Reading →

28 Nëntor 1939 – nga Mustafa Greblleshi

Shkëputur nga libri "Kujtime 1939-44" të Mustafa Greblleshit, faqe 29-34. Një libër që s'duhet lënë pa lexuar. Ishte i pari përvjetor i shpalljes së pavarësisë që e gjente Shqipërinë të pushtuar nga fashistët italianë. Më 27 nëntor, në mbrëmje, trokiti në portë një polic kuesture. Ai më njoftoi se të nesërmen, më 28 nëntor, nuk... Continue Reading →

Ana (Hana) Sauku: mjekja e pagjumë

Ana (Hana) Sauku: mjekja e pagjumë   Dr. Hana Paçuku-Sauku u lind në Tiranë më 1939 në gjirin e një familjeje dibrane të ardhur në Tiranë në fillimshekullin e kaluar. Pasi mbaron teknikumin mjekësor, me nismë të saj dhe me mbështetjen e të shoqit, tiranasit Prof. Dr. Ing Haxhi Saukut, fillon studimet e larta për... Continue Reading →

Shkrim i rrallë: Mbrojtja kundër Msymjeve Kimike – nga Nën Toger Ibrahim Farka më 1931.

Mbrojtja kundër Msymjeve Kimike - nga Nën Toger Ibrahim Farka. Botuar më 1 gusht 1931 në "Buletini dhe e Përkohëshmja Ushtarake" nga Komanda e Mbrojtjes Kombtare në Shtypshkronjën e Fuqivet Armate. Sikundër pata shkrumun në numurin e III-të rivistës, pata premtuar se do vazhdoja me zhvillue mbi landën e mjeteve mpruse kundër msymjeve Kimike. Kët radhë... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑