Mëndafshi – Mjeshtri e bukur bujqësore për vajza – nga Hasan Farka

Mëndafshi - Mjeshtri e bukur bujqësore për vajza - nga Hasan Farka Gazeta JAVA - Vitet 30 - Tiranë. Me të vërtetë unë po ju them juve që, gjanat mâ të bukura sod dhe ma lluksoze, janë t'mëndafshtat. Dhe ja : si kur të shkojm te nji tregtar, për tregim te magazina AU LOUVRE, për... Continue Reading →

Poezi: “Dëshirë” nga Murat Toptani

DËSHIRË nga Murat Toptani I Sa past dielli zjarm e dritë, Sa herë perëndoftë e gdhiftë ditë, Sa ndërroftë koha dimën e verë, Çelin lule të bukra me erë, Sa biftë bari e çel gjeth e fletë, Sa rrjethshin lumnat, sa past uj e det, Sa t'jetojë toka, kjo gjithësi, Sa t'lëvrijë çështja në hapësi,... Continue Reading →

N’ajri… – tregim nga Ilir Seci

E shkëputa nga blogu i mikut tim Jozef Radi (radiandradi.com) Shkruar nga miku im, Ilir Seci, verë 2018. Avionin e linjes Tiranë­ Romë kishim me e marrë në oren 5 të mjesit në Rinas. Ishte fluturimi i parë për at ditë. E kishim zgjedhë vetë anipse krejt herët… na u desh me u çue shumë... Continue Reading →

Tregtarët me Qeleshe – nga Adela Kolea

Kjo është historia e një çifti italo-shqiptar që nis nga vitet 20 të shekullit të shkuar. Djali, nga Berati, student në Itali. Vajza, nga Napoli. Dy të rinjtë njihen në Itali, dashurohen e pasi djali përfundon studimet e tij, kthehen që të dy në Shqipëri. Vajza italiane 18-vjeçare, ndjek në vendin e tij, të dashurin... Continue Reading →

Zotit Haki Stërmilli nga Xhemal Farka – 1938

Parathënie përshtypjesh e shkruar nga z. Xhemal Farka në librin "Sikur t'sha djalë" të z. Haki Stërmilli ribotuar më 1938 në Tiranë. Xhemali dhe Hakiu ishin kolegë. I dashun zotni Stërmilli, Ende e gjallë m'âsht ushtima e nj'asaj klithme së vrazhëd që duel nga thellësit' të Burgut për t'i lajmërue Botës së Lirë plagë të... Continue Reading →

“Jeta në katund” nga Hasan Farka 1938-39

JETA NË KATUND TRANSMETIMI I KONCERTIT TASHKO-PALUCA NË KATUND Nga Hasan Farka (Bulk Përparimtar) gazeta “Java” 1938-39. JAVËN e kalueme, posa që mora vesht se koncerti i zonjushavet Tashko dhe Paluca do të transmetohesh me radio, me gëzim thirra katundarët fqinjë të ndigjojnë nga radio e jeme që punon me batteri, se edhe ata më... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑