Kanë turp nga bota! – 1936 – Nga Xhemal Farka

GAZETA ARBËNIA 19 SHTATOR 1936 - TIRANË "Kanë turp nga bota!" Lere botën le të thonë Ti puno si ke zakon. Vendi i ynë asht vendi i çudinavet. Kur dikush don me ba nji punë sa do të vogël dhe pa randësi, paraherë do të mendojë se ç’do të thonë bota. Botës i ka hy... Continue Reading →

Nga Folklora e Tiranës: Tre emna të bukur të harruem. – nga Xhemal Farka 1937.

Gazeta Arbënia Nga Folklora e Tiranës Tre emna të bukur të harruem - Qi gjuha ka fillue të shtrembënohet, kot, pa arsye vetëm sepse neve s'kemi pikë kujdesi për 'të, na e tregojnë tre emna të bukur muejsh që neve i kemi zavendësue me tre emna të huej. Përpara dhjet-pesëmbëdhjet vjetësh të nandit, të dhjetit... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑