Fakte interesante mbi familjet katolike të Tiranës së shek. 19-të

Fakte interesante mbi familjet katolike të Tironës së shek. 19-të Nga Marsida T. Najdeni 2 shkurt 2018 (Botuar për herë të parë tek Tirona.website e Olsi Ferazinit më 11 mars 2018) Para se të lexojmë historitë e rralla të familjeve katolike të Tiranës së shek. të 19-të disa fjalë dashamirëse mbi autorin nga unë Marsida.... Continue Reading →

Carac… sa shumë të kërkova.

Carac... sa shumë të kërkova. Nga Marsida T. Najdeni 6 tetor 2018 Me caracin në Tironën e zemrës sime më lidhin kujtime të numërta. Nisesha për të shku tek nona dhe kur arrija "çu bone mi t'keqen u qelle (vonove) fort" më thoshte nona që s'i dinte aventurat e mia me caracat. Kacavjerrja në mur... Continue Reading →

Bujaria Tironse

Bujaria Tironse Nga Marsida T. Najdeni 18 gusht 2018 Hape shpirtin o tirons Xhymertlliku fillo m’fis. Shif me zemën jo veç me sy Nimo kur o për t’nimu. Jepi i dor kushrinit tat Funia le ta di perenia jo robi. Boje t’mirën hudhe m’det Kot s’kon pas thon t’vjetrit përher. Po s’ju gjinëm njoni tjetrit... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑