Si e zbulova poemën më të bukur dedikuar Tiranës?

Si e zbulova poemën më të bukur dedikuar Tiranës? 22 qershor 2019 Nga Marsida T. Najdeni PARASHTRIM Gjërat e veçanta, ato që hyjnë në jetë nga mrekullia e një rastësie, aq papritur e aq ëmbël, gjehen gjithmonë sepse e deshte fati-kismeti. Kështu mendoj se zbulova me ngulmimin e pasionit gjurmues poemën më të bukur shkruar... Continue Reading →

Një dhimbje shpirtërore – nga Prof. Dr. Ing. Haxhi Sauku

Prof. Dr. Ing. Haxhi Sauku lindi në Tiranë më 1928. Që në fëmijëri shfaqi një dëshirë të fortë për shkollim. Rrethanat familiare e pengojnë vazhdimin sistematik, megjithatë përfundon rregullisht liceun më 1947. Po atë vit fiton të drejtën e studimit në Çekosllovaki, ku diplomohet më 1952 si inxhinier miniere dhe kthehet në atdhe. Caktohet si... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑