28 Nëntor 1939 – nga Mustafa Greblleshi

Shkëputur nga libri "Kujtime 1939-44" të Mustafa Greblleshit, faqe 29-34. Një libër që s'duhet lënë pa lexuar. Ishte i pari përvjetor i shpalljes së pavarësisë që e gjente Shqipërinë të pushtuar nga fashistët italianë. Më 27 nëntor, në mbrëmje, trokiti në portë një polic kuesture. Ai më njoftoi se të nesërmen, më 28 nëntor, nuk... Continue Reading →

Si e zbulova poemën më të bukur dedikuar Tiranës?

Si e zbulova poemën më të bukur dedikuar Tiranës? 22 qershor 2019 Nga Marsida T. Najdeni PARASHTRIM Gjërat e veçanta, ato që hyjnë në jetë nga mrekullia e një rastësie, aq papritur e aq ëmbël, gjehen gjithmonë sepse e deshte fati-kismeti. Kështu mendoj se zbulova me ngulmimin e pasionit gjurmues poemën më të bukur shkruar... Continue Reading →

“Jeta në katund” nga Hasan Farka 1938-39

JETA NË KATUND TRANSMETIMI I KONCERTIT TASHKO-PALUCA NË KATUND Nga Hasan Farka (Bulk Përparimtar) gazeta “Java” 1938-39. JAVËN e kalueme, posa që mora vesht se koncerti i zonjushavet Tashko dhe Paluca do të transmetohesh me radio, me gëzim thirra katundarët fqinjë të ndigjojnë nga radio e jeme që punon me batteri, se edhe ata më... Continue Reading →

Të dua, o mon!

Të dua, o mon! – Tregim nga Marsida T. Najdeni 7 gusht 2018 (Botuar për herë të parë tek Tirona.Website të mikut tim, Olsi Ferrazinit, më 27 gusht 2018) Ma hoqi me vrull doçkën e vogël nga imja dhe vrapoi duke qeshur fort. Për një çast nga maraku zemra mu ndal. Ajo ishte e vogël as 5... Continue Reading →

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑