Vendlindje

Vendlindje
Nga Marsida T. Najdeni
4 korrik 2020

Sa hërë të kujtoj,
Tirana ime më mungon.
Aty ku qeshëm dhe ëndërruam,
fëmirinë dhe rininë kaluam.
Tirana e dashur, kahera buzagaz,
me djem danoça e goca esnaf.
Rrugicat me era jasemin,
edhe bahçet si firdes pambarim.
Ku njerëzit vinin e vërshonin,
dhe tironsit pritshin dhe i donin.
Qyteti im sa je vehnit,
të mbaj fort në shpirtin tim.
Je zonjë e kulluar,
plot halle, gjithmonë e kulturuar.
Vlonte muzika dhe dituria,
puqeshin me ngallnim njerëzia.
O Tiron, ty mos tu harroft,
se i punumi fort dhe i shkumi dom.

Nga e majta: Njazi Tirana – Qefsere Murat Toptani – Seit Murat Toptani – Enver Murat Toptani Poshtë majtas: Hysref Mehmet Frasheri – Sherif Murat Toptani.
Foton ma dha Viviana Toptani dhe identifikoi foton posaçërisht për mua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: