“Zoja e Këshillit të Mirë” – nga Dr. Halim Begeja

Nga përurimi i Qendrës Katolike “Zoja e Këshillit të Mirë”, e cila u bë në Bronx të Nju Jorkut dhe u zhvillua më 12 ρrill 1970, në të cilën qenë të pranishëm mbi 600 vetë. Në atë ceremoni, tironsi, Dr. Halim Begeja, pa asnjë paragjykim fetar, mbajti një fjalim të zjarrtë patriotik me një zë të fuqishëm që ushtonte në sallën pa mikrofon. Ndër të tjera ai tha:

“…Gjindemi sot këtu të mbledhun përpαrα kryqit të Krishtërimit, i cilli duhet tα kishte vendin në Shqipnin e Shqiptαrëvet. Mirëpo αtje Kishαt, Xhαmijαt dhe Teqet i shkαtërroi dhe i mbylli të gjithα dorα e zezë e komunizmës.
…Prαndαj inαugurimi i kësαj ndërtese të ΚRYQIT TË ΚRISHTËRlMIT mu në zemër të Nju Jorkut dhe si e pαrα Kishë Kαtholike Shqiptαre në botë αsht një nderim për të gjithë shqiptαrët, që e bαnë të mundshme që këtë mision të denjë fetαr e pαtriotik ta shohim të reαlizuem……., kjo përveç αsαj fetαre, kα αtë rαndësi kombëtαre që ngroh zemrαt e të gjithë shqiptαrëve ρα dαllim feje.
…Pra, le të urojmë me gjithë zemër që “Qendra Katholike Shqiptare n’Amerikë” të këtë sukses në misionin e sajë Kombëtar dhe njikohsisht të bahet qendra e dashamirësisë, asaj dashamirësije Fishtjane, që kur korrespondenti ingliz e idhnojë për disa pyetje, Αt Gjergj Fishta iu përgjegj: “Besë e nder e burrni e mos na lash Zoti kurrë ρα myslimanë”. Ε neve myslimanëve mos na lasht Zoti kurrë ρα të krishterë”.

___________________________________
Në foto kisha katolike “Our Lady of Shkodra” në New York dhe Dr. Halim Begeja.
E shkëputa nga libri “Halim Begeja – Zemra që rrahu përjetësisht për Shqiptarizmin” me autor Leka Bezhani dhe kontribues Maksim Begeja, Lee Begeja, faqe 55.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: